HobbyHuys Diepenheim
 

Wat is Barbante?

Barbante is een 100% gerecycled garen dat bestaat uit ca 80% katoen en ca 20% andere vezels. Restjes uit de kleding industrie worden samengebracht, gesorteerd op kleur en vervolgens gemengd tot alle tinten die beschikbaar zijn. Dit slimme proces verzekert dat het garen niet geverfd en chemisch gereinigd hoeft te worden zodat er tijdens het proces energie en water bespaard wordt. En dat resulteert in een unieke prijs kwaliteit verhouding.

Het garen heeft een stoere, stugge uitstraling maar is zeer zacht om mee te werken waardoor het heerlijk haakt en knoop. Het beste van 2 werelden. En als kers op de taart, ook na wassen en veelvuldig gebruik blijft het garen mooi.

Voorbeelden van projecten die met het garen gehaakt en gemaakt kunnen worden: vloerkleden, kussens, gordijnen, tassen, knuffels, manden, lampenkappen, kroonluchters, krukjes, laptop hoezen, cactussen, pannenlappen, onderzetters…………..

Barbante M = ca 2 mm dik, ca 300 meter looplengte. Prijs per bol € 7,45
Idealiter werkt dit garen met haken tussen 4 en 6,5 mm
Barbante M, minibol = ca 100 meter looplengte. Prijs per bol € 4,45

Barbante XL = ca 4 mm dik, ca 200 meter looplengte. Prijs per bol € 10,45
Idealiter werkt dit garen met haken tussen de 6 en 10 mm
Barbante XL minibol = ca 125 meter looplengte. Prijs per bol € 4,45

Barbante XXL = ca 5 mm dik, ca 200 meter looplengte. Prijs per bol € 15,45
Idealiter werkt dit garen met haken tussen de 8 en 15 mm

Let op: net als ander garen kan het verschil tussen verschillende batches best groot zijn. Bij dit garen door het recycling proces. Bestel dus altijd voldoende bij het maken van een bepaald project. Kom je toch tekort kijk dan of er een batchnummer op de label staat. (dit is niet altijd het geval) Als er een batch nummer op staat kan ik kijken of ik hetzelfde nummer nog op voorraad heb)   Je kunt zelfs het garen per meter kopen. Kijk onder het kopje ‘garen’ en dan garen per meter hoe je dit kunt bestellen.

Wastip: bij een groot project wat je graag wilt wassen, eerst een proeflapje haken en deze wassen op het aantal graden dat je zou willen. Doordat het garen uit ca 20% andere vezels bestaat is het niet te zeggen of en zo ja hoeveel het krimpt. Ik heb bijvoorbeeld van 2 verschillende kleuren vaatdoekjes gehaakt en gewassen op 60 graden. De een is ca 1 cm gekrompen en de ander helemaal niet. 

Kleuren Barbante